De Bleeckere over fase in Anderlecht-KVK: Amuzu heeft bal niet onder controle

De Bleeckere over fase in Anderlecht-KVK: "Amuzu heeft bal niet onder controle"

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 17:37di 23-02-2021 om 17:37

RSC Anderlecht ging eerloos onderuit tegen KV Kortrijk (0-2). De Brusselaars vonden nauwelijks een gaatje in de afweer van de bezoekers, al leek Francis Amuzu in het slot nog op weg naar een veelbelovende mogelijkheid, tot Trent Sainsbury ingreep. Dat de KVK-verdediger slechts geel kreeg, vindt het Referee Department een goede beslissing.

Bij monde van Frank De Bleeckere legt het scheidsrechtersorgaan uit waarom Lawrence Visser er goed aan deed om het bij geel te houden. "De scheidsrechter geeft de KV Kortrijk-verdediger de gele kaart voor het stoppen van een beloftevolle aanval omdat hij de bal naar binnen speelt (niet recht op doel afgaat) en de bal niet onder controle heeft", schetst De Bleeckere de situatie.

"Een andere Kortrijk-speler kon mogelijk ook nog deelnemen aan het spel. Het Professional Refereeing Department steunt de beslissing van de scheidsrechter", klinkt het eindoordeel. Een rode kaart voor Sainsbury was dus niet aan de orde. Veel had het waarschijnlijk toch niet uitgemaakt, want Anderlecht speelde eigenlijk niets klaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Vind jij dat de overtreding op Amuzu rood verdiende?

(174 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws