Antwerp hoeft niet te rekenen op Mbokani in jacht naar Schots mirakel

Antwerp hoeft niet te rekenen op Mbokani in jacht naar Schots mirakel

23-02-2021 17:07 Laatste update: 17:26
2

Dieumerci Mbokani zal Royal Antwerp FC niet naar de achtste finales van de Europa League kunnen loodsen. De aanvalsleider van de oudste club van het land vierde tegen Sint-Truiden (0-0) nog zijn terugkeer na een lange afwezigheid. De verplaatsing naar Glasgow komt echter nog steeds te vroeg.

In 2021 werkte Mbokani nog geen enkel duel af, tot hij vorige zondag een kwartier mocht invallen tegen STVV. Die wissel bracht geen zoden aan de dijk: The Great Old bleef steken op een bloedeloos gelijkspel. Geen prettige prelude voor de terugmatch tegen Glasgow Rangers in de Europa League. Na de 3-4 op de Bosuil is al een half mirakel nodig om door te stoten naar de achtste finales.

Antwerp moet dus minstens twee keer scoren in Schotland. Een fitte Mbokani zou daarbij van pas kunnen komen, maar die reist niet mee af naar Glasgow, blijkt uit de selectie. Een opdoffer, aangezien de Congolees de topschutter is van de club. Zo komt er nog meer druk te liggen op de schouders van Didier Lamkel Zé, die geschorst was in de heenmatch.

Ook Abdoulaye Seck is er overigens niet bij. De Senegalees pakte geel in het eerste duel en is daardoor geschorst. Alireza Beiranvand behoort wél tot de kern. Tegen zowel Rangers als STVV viel de doelman uit, maar blijkbaar is hij weer opgelapt.