Breaking news

Wisselende kansen voor Play-Off 1: Gent boekt hardbevochten zege, Oostende baalt

‘Nederlander wordt nieuwe coach van Mousa Dembélé in China'

‘Nederlander wordt nieuwe coach van Mousa Dembélé in China'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 14:14di 23-02-2021 om 14:14

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 14:36di 23-02-2021 om 14:36

Het Nieuwsblad heeft bekendgemaakt wie de nieuwe coach van Mousa Dembélé wordt bij Guangzhou City. Het gaat om de Nederlander Jean-Paul van Gastel. De Nederlander is geen onbekende voor de club. Hij was namelijk assistent van Giovanni van Bronckhorst, de vorige coach van de club.

Van Bronckhorst verlaat de club omdat hij weer bij zijn familie in Nederland wilde zijn. De club van Dembélé dacht na het vertrek van van Bronckhorst niet meteen aan van Gastel als zijn vervanger. Zo wilde Guangzhou eigenlijk Goran Tomic als trainer. De Kroaat kreeg echter geen visum om in China te werken en dus moest de club op zoek naar een alternatief. Dat alternatief is dus voormalig assistent van Gastel geworden.

Voor van Gastel is het zijn eerste avontuur als hoofdtrainer. Van 2011 tot 2019 was van Gastel assistent bij Feyenoord. In 2020 maakte hij samen met van Bronckhorst de oversteek naar China. Mousa Dembélé zal dus nog wat langer Nederlands kunnen praten met zijn coach. De Chinese competitie gaat in maart van start. Vorig seizoen eindigde Guangzhou op een zesde plaats in de competitie.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws