Martinez over Rode Duivels: “Dat trok me aan om bondscoach te worden”

Martinez over Rode Duivels: “Dat trok me aan om bondscoach te worden”

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 16:45di 23-02-2021 om 16:45

De Rode Duivels zijn al jaren onder bondscoach Roberto Martinez een internationale grootmacht. Sinds september 2018 staat de Belgische nationale ploeg onafgebroken op nummer één. De Spaanse keuzeheer laat zich tegenover UEFA uit over de kracht van de Belgen.

“Bij Everton coachte ik Romelu Lukaku, Marouane Fellaini en Kevin Mirallas. Drie totaal verschillende karakters, maar wel uit één land”, begint Martinez. “Toen realiseerde ik: dat is typisch België. Dat trok me aan in de uitdaging om bondscoach te worden. Een land vol diversiteit en verschillende denkwijzen, kwaliteiten en zelfs talen. Maar als je samen focust op één ding, zijn we enorm sterk.”

“Daarobvenop komt dat geen enkele Duivel het gemakkelijk heeft gehad in het begin van z’n carrière”, gaat Martinez verder. “Bijna allemaal moesten ze België op jonge leeftijd verlaten om te kunnen groeien, met tranen omdat ze familie achterlieten. Net daarom beschouwen ze het nationale team niet als vanzelfsprekend. Het is de beloning van al het harde werk.”

“Dat is gewoonweg prachtig. Je hoort vaak dat voetballers verwend zijn en alles zomaar in de schoot geworpen kregen en daardoor niets naar waarde schatten. De Duivels hebben dat niet. Net omdat ze zo hard moesten werken en zich moesten aanpassen aan een ander land. Zij kennen het belang van een nationale ploeg", aldus een trotse bondscoach.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Martinez hier gelijk?

(61 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws