Martinez had moeite met ‘Gouden Generatie’ België: “Nu is dat gevoel weg”

Martinez had moeite met ‘Gouden Generatie’ België: “Nu is dat gevoel weg”

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 14:44di 23-02-2021 om 14:44

De Rode Duivels krijgen al een tijdje de stempel de ‘Gouden Generatie’. Bondscoach Roberto Martinez geeft in een interview met FIFA aan dat hij moeite met die term had. Na de bronzen medaille op het WK is dat gevoel echter weg.

“Voor het WK vond ik dat een unfair begrip”, zegt Martinez over de term 'Gouden Generatie'. “Voor mij krijg je die term pas door resultaten te boeken, te presteren. En niet door wat miljoenen mensen verwachten. Ik was bezorgd over de druk die de jongens daardoor gingen voelen. Maar nu is dat gevoel weg, dankzij het WK. Hoe we daar presteerden - denk maar aan de geschiedenis die we schreven tegen Brazilië - met die bronzen medaille als beloning...”

Inmiddels staan de Rode Duivels ook al sinds 20 september 2018 onafgebroken op nummer één. “Nu zíjn ze effectief de Gouden Generatie van België. Mijn spelers hebben getoond helemaal geen problemen te hebben met die druk. Ze gaan daar perfect mee om. Dat betekent niet automatisch dat we het EK of WK gaan winnen. Maar we zullen wel zo goed mogelijk zijn en niet ten onder gaan aan de druk.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws