Lukaku zint op heroïsche titel: In deze omstandigheden is dat buitengewoon

Lukaku zint op heroïsche titel: "In deze omstandigheden is dat buitengewoon"

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 12:50di 23-02-2021 om 12:50

Laatste update: woensdag 24 februari 2021 om 10:30wo 24-02-2021 om 10:30

De wereld ligt aan de voeten van Romelu Lukaku. Tegen AC Milan blonk de Rode Duivel nog maar eens uit. Inmiddels maf Lukaku zich bij een select kransje topspitsen rekenen, zijn populariteit neemt dan ook zienderogen toe. VoetbalPrimeur.be nam een kijkje in Italië en bevroeg enkele journalisten.

"Vanaf zijn eerste dag was Lukaku meteen immens populair onder de Inter-fans. Een fel contrast met zijn voorganger Mauro Icardi, die toch vooral een polariserende werking had op de supporters", vertelt Nima Tavallaey Roodsari, oprichter van SempreInter.com, in een exclusief gesprek.

Een mening waar Eurosport-journalist Siavoush Fallahi zich bij aansluit. "In Engeland was er een gebrek aan respect, zijn populariteit in Milaan is toch een kleine revanche op de Engelse critici. Een deel van de supporters stelt zelfs dat het succes van Inter afhangt van de vorm van Lukaku. Dat is toch een groot compliment."

Lukaku kan zijn populariteit nog wat extra boosten door de Serie A te winnen. "Ondanks de sportieve prestaties is dit een lastig seizoen voor Inter. Er zijn financiële problemen en het is nog niet zeker wie volgend jaar de baas zal zijn. Als Inter in deze omstandigheden de titel kan winnen dan is dan echt een buitengewone prestatie", aldus Roodsari. De sterren staan de Milanese club echter gunstig. "Ze zijn de topfavoriet. Het is wel nog afwachten hoe de spelers met de druk zullen omgaan als het écht om de knikkers gaat", vertelt Fallahi.

Door de onzekere situatie in de bestuurskamers van Inter gaan er hier en daar stemmen op dat Lukaku na dit seizoen zijn biezen pakt. Beide journalisten denken echter niet dat het zo ver zal komen. "Als er geen monsterbod komt dan denk ik niet dat Inter hem zal laten vertrekken. Hij is een cruciaal onderdeel van deze club", aldus Roodsari. Ook Fallahi sluit zich daarbij aan. "Hij is gelukkig in Milaan. Zolang Antonio Conte coach is denk ik niet dat Lukaku ergens anders aan de slag zal gaan."

Kan Inter, met Lukaku aan boord, op termijn dan meestrijden voor Europese glorie? "De meest realistische Europese trofee voor Lukaku is het EK. Inter moet Europees eerst de groepsfases leren overleven. Ze zijn nog niet op het niveau van de grote Europese topclubs", vervolgt de Eurosport-journalist. Roodsari deelt die mening. "Inter moet eerst in eigen land successen boeken voor ze aan de Champions League moeten denken.  Om Europees mee te doen zal er toch nog extra spelersmateriaal moeten bijkomen", wordt er besloten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de titel in Italië?

Inter
84%
AC Milan
3%
Juventus
13%
Een andere ploeg
0%
(322 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws