Dramatische reeks levert Genk een titel op: Slechtste herfstkampioen ooit

Dramatische reeks levert Genk een titel op: Slechtste herfstkampioen ooit

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 11:55di 23-02-2021 om 11:55

Laatste update: dinsdag 23 februari 2021 om 23:36di 23-02-2021 om 23:36

Tien speeldagen terug zag de wereld er nog rooskleurig uit voor herfstkampioen KRC Genk. De Limburgse club sprokkelde nadien echter nog amper punten en pakte een 9/30. Een dramatische reeks die de club de twijfelachtige titel van slechtste herfstkampioen ooit oplevert.

Sinds de invoering van de play-offs pakt de herfstkampioen gemiddeld 20 punten in de eerste tien speeldagen van de terugronde. Met negen punten zit KRC Genk ver onder dat gemiddelde, geen enkele club deed ooit slechter. Genk liet onder meer punten liggen tegen Oostende, Beerschot, Moeskroen en Kortrijk.

De enigste herfstkampioen die een beetje in de buurt komt van de dramatische reeks die Genk neerzette is Zulte Waregem. In het seizoen 2016/17 sloot de West-Vlaamse club de heenronde af als leider, nadien pakte het echter een schamele 16/30 waarna het na de play-offs het seizoen eindigde op een zesde plek.

De club die na zijn herfsttitel het beste presteerde is Anderlecht. In het seizoen 2012/13 pakte het maar liefst 25 op 30. Anderlecht werd dat seizoen ook tot uiteindelijke kampioen gekroond. De straffe reeks van Anderlecht werd vorig seizoen net niet geëvenaard door Club Brugge. De mannen van Philippe Clement pakten een 24/30 na hun herfsttitel.

Dat Genk dit seizoen de titel niet zal winnen lijkt duidelijk. Helemaal verrassend is dat overigens niet. VoetbalPrimeur.be berekende eerder dat de herfstkampioen slechts in de helft van de gevallen uiteindelijk ook de oppergaai opstrijkt. Toch had niemand in december zien aankomen dat Genk eind februari slechts negen puntjes verder zou staan in het klassement.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Haalt Genk PO1?

Ja
57%
Nee
43%
(459 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws