OFFICIEEL: Matuta (ex-KV Mechelen) tekent nieuw contract bij PSV

OFFICIEEL: Matuta (ex-KV Mechelen) tekent nieuw contract bij PSV

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 11:51di 23-02-2021 om 11:51

PSV heeft het contract van Emmanuel Matuta opengebroken en verlengd tot medio 2023. De middenvelder tekende op zijn negentiende verjaardag (maandag) een nieuw contract. Dat nieuws wordt dinsdagochtend door PSV bevestigd.

Matuta speelt zijn wedstrijden in het shirt van Jong PSV en werd zeven jaar geleden opgenomen in de jeugdopleiding van de club. De Belg, geboren in Mechelen, tekende in 2018 zijn eerste profcontract en is zich sindsdien goed blijven ontwikkelen. Hij kwam dit seizoen aan negentien duels van Jong PSV in de Eerste Divisie. 

Matuta is blij met zijn contractverlenging in Eindhoven. "Het is een speciaal moment, op mijn verjaardag", begint hij in gesprek met het clubkanaal van PSV. "Ik denk dat ik een goede ontwikkeling heb doorgemaakt tot nu toe. Bij de U19 vroeg ik de bal wel, maar niet genoeg. Nu probeer ik steeds meer vooruit te spelen", geeft Matuta aan. Hij weet waar het bij hem nog beter kan. "Ik ben niet iemand van de doelpunten, ik gun ze meestal aan mijn ploeggenoten", vertelt hij met een lach.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws