Club Brugge heeft nieuwe chou-chou: Ronaldo is mijn inspiratiebron

Club Brugge heeft nieuwe chou-chou: "Ronaldo is mijn inspiratiebron"

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 11:30di 23-02-2021 om 11:30

Ignace Van Der Brempt had maandag amper acht minuten nodig om te scoren tegen OH Leuven. De jongeling van Club Brugge pakte uit met een heerlijke dribbel en schot. Dat heeft hij afgekeken van... Cristiano Ronaldo. 

"Ik kreeg de bal aan de rand van de zestien. Ik dacht: naar binnen komen, actie maken en dan gewoon rustig in de hoek plaatsen", doet hij zijn verhaal op de officiële website. "Ronaldo is mijn inspiratiebron en mijn idool van toen ik klein was. Ik bekijk veel filmpjes van hem. Dan komt het gewoon vanzelf en het is leuk om direct te scoren. Dit is toch iets speciaals: mijn eerste doelpunt in eerste klasse. Dit is het hoogste niveau en daar droom je van. Ik ben alvast tevreden.”

Van Der Brempt had zijn basisplaats zien aankomen. "Ik was niet echt enorm verrast dat ik mijn kans kreeg, omdat ik in Oekraïne ook wel goed was ingevallen. Uiteraard kende ik nu wel een droomstart met dat vroege doelpunt. Dat geeft natuurlijk een super gevoel om op die manier de ploeg meteen te kunnen helpen. Ik probeer elke kans die ik krijg volle bak te gaan.

Donderdag wacht er een levensbelangrijke partij in de Europa League. "Natuurlijk hoop ik donderdag tegen Dynamo Kiev ook opnieuw te spelen, maar ik blijf ook realistisch en nuchter. We hebben nog veel andere goeie spelers op verschillende posities. Wanneer ik echter mijn kans zal krijgen, pak ik die uiteraard voor de volle honderd procent." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws