VP 11: Nieuwkomer van Club Brugge en een wereldgoal van Beerschot

VP 11: Nieuwkomer van Club Brugge en een wereldgoal van Beerschot

23-02-2021 10:30 Laatste update: 21:51
3

Speeldag 27 bracht heel wat spektakel, maar de topclubs lieten het wel wat afweten. Dit zijn de elf spelers die ons in de afgelopen dagen opvielen. 

Keeper zit bij STVV
Bij de doelmannen blonken weinig spelers echt uit. Marko Ilic van KV Kortrijk had een clean sheet, maar wel zonder één bal te pakken tegen Anderlecht. Daniel Schmidt kon zich onderscheiden bij STVV. Antwerp creëerde weinig, maar de Japanner greep gepast in bij de grote kans voor Ritchie De Laet.

Wereldgoal in de defensie
Zondag werd het moment de gloire van Jan Van den Bergh. Met een absolute wereldgoal voor Beerschot dompelde hij KRC Genk in een diepe crisis. Ook Trent Sainsbury van KV Kortrijk scoorde en speelde een puike match tegen Anderlecht. De Australiër stond pal en gaf helemaal niets weg, al drong Anderlecht ook niet bepaald aan.

Op de rechtsback waren Ritchie De Laet en Clinton Mata sterk, maar Alessio Castro-Montes was veruit de beste man bij KAA Gent. De rest van de ploeg was niet op niveau, waardoor KAA Gent strandde op 1-1 tegen KV Mechelen. Op de linkerkant hebben we een zwak voor Vitinho, de aanvallende back van Cercle Brugge. Hij werkte mee aan een levensbelangrijke zege tegen Moeskroen.

Een draaiend middenveld
Bij STVV blijft Steve De Ridder een heel belangrijke pion. De Ridder was in zijn jonge jaren een hangende spits, maar doet het nu als controlerende middenvelder. Een rol die hem uitstekend ligt.

Eupen leek af te stevenen op een nederlaag tegen KV Oostende, maar dat was buiten Amara Baby gerekend. De middenvelder is niet bepaald technisch verfijnd, maar weet de goal wel staan. Wél tactisch verfijnd en doelpuntenmaker: Jean-Luc Dompé, die ook nog een assist gaf bij Zulte Waregem.

Nieuw bloed bij Club Brugge
Door de coronacrisis mist Club Brugge enkele sterkhouders, maar Ignace Van Den Brempt kwam dat gat invullen met zijn eerste goal voor Club. Zeker een jonge speler om in het oog te houden.

Bij KV Kortrijk is Ilombe Mboyo weg, maar met Zinho Gano staat er wel een vergelijkbaar type. Hij heeft nu ook al drie goals beet. De laatste plaats in het team gaat naar Gianni Bruno, die zelfs twee keer scoorde voor Zulte Waregem. Bruno heeft dit seizoen al zestien doelpunten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie