'Afscheidscadeautje van Bartomeu: gebeten hond Lenglet is 'onaantastbaar'

'Afscheidscadeautje van Bartomeu: gebeten hond Lenglet is 'onaantastbaar'

23-02-2021 10:26

Jérémy Mathieu weet als geen ander wat landgenoot Clément Lenglet doormaakt bij FC Barcelona. De Franse verdediger is de gebeten hond in Catalonië, nadat hij in het La Liga-duel met Cádiz een strafschop veroorzaakte (1-1).

Ook Mathieu had het tussen 2014 en 2017 niet altijd makkelijk bij Barça. "Xavi en Cesc Fabregas spraken met je na een fout, dat het de volgende keer beter zou gaan. Zij staken je een hart onder de riem." Toen Xavi vertrok, veranderde dat. "Ik voelde mij eenzaam in de kleedkamer van Barça, niemand staat achter je. Zo hoort clubvoetbal niet te zijn in mijn ogen."

"Ik had een heel slechte tijd in mijn laatste jaar bij Barcelona", vervolgt Mathieu, die wijst op het duel met Juventus in de kwartfinale van de Champions League in het seizoen 2016/2017, in gesprek met RAC-1. "Het voelde alsof de nederlaag in Turijn mijn schuld was. Maar dat begreep ik niet helemaal, want er stonden elf spelers op het veld." Lenglet zit nu in hetzelfde schuitje, ziet Mathieu. "Iedereen maakt Lenglet nu af, ik weet hoe dat voelt. Hij moet positief proberen te blijven en zijn best doen."

Onder meer Marca richt de pijlen op Lenglet na het puntenverlies tegen Cádiz. Volgens de Spaanse krant moet de Franse verdediger vervangen worden, maar dat is nog niet zo makkelijk. 'Het slechte nieuws voor Barcelona is dat de club in oktober opeens vier contracten verlengde. Het afscheidscadeautje van Josep Maria Bartomeu. Een van de vier spelers met een nieuw contract was Lenglet, die op dat moment als niet te koop werd beschouwd.'

'Hij tekende bij tot 2026, met een ongelooflijke afkoopsom van driehonderd miljoen euro en een jaarsalaris van 5,7 miljoen', aldus Marca. 'Deze contractverlenging was totaal niet nodig, aangezien hij nog tot 2023 vast lag. Nu is hij samen met Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué en Frenkie de Jong onaantastbaar geworden. Het is een status die ver verwijderd is van zijn prestaties op het veld.'