Rode Duivels weten nog niet wanneer ze vaccinatie krijgen: “Heel frustrerend”

Rode Duivels weten nog niet wanneer ze vaccinatie krijgen: “Heel frustrerend”

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 08:28di 23-02-2021 om 08:28

Over vier maanden begin het EK, maar net zoals de olympische atleten weten ook de Rode Duivels nog altijd niet wanneer ze aan de beurt komen voor een vaccinatie. Het BOIC vroeg al op een 500-tal vaccinaties te reserveren, maar het taskforce houdt de boot voorlopig af.

“Heel frustrerend want wie besmet raakt, riskeert een prestatieverlies van dertig procent, tot twaalf weken na z’n positieve test,” waarschuwt hoofdarts Johan Bellemans tegenover Het Laatste Nieuws. “Hopelijk komt het verlossend telefoontje snel want we moeten hen dringend beschermen.”

Philippe Rosier, Health & Performance Manager van de Rode Duivels hoopt dat de spelers en staf orden ingeënt voor het EK op 11 juni begint. “Maar vanuit ethisch standpunt kan je die vraag niet stellen vóór eind maart. Zo lang niet alle risicogroepen gevaccineerd zijn, zetten we geen enkele druk - we wachten onze beurt af.” 

Idealiter zijn er vaccinaties eind maart. “Want sporters zijn kwetsbaarder omdat ze een verminderde immuniteit hebben. Hoe dichter bij hun topvorm, hoe vatbaarder voor infecties. Het moet maar gebeuren dat je voor een halve finale op een EK plots één of meerdere spelers ziet uitvallen door een besmetting.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws