Wellenreuther de fout in: “Anderlecht heeft grotere problemen dan de goalie”

Wellenreuther de fout in: “Anderlecht heeft grotere problemen dan de goalie”

23-02-2021 08:12
20

Timon Wellenreuther ging tegen KV Kortrijk zwaar de fout in. Anderlecht verloor met 0-2 en voormalig doelman Filip De Wilde laat zich uit over de Duitse doelman van paars-wit.

“Het is iemand die zeker kwaliteiten heeft”, begint De Wilde. “Het toeval wil dat ik hem nog gescout heb voor Waasland-Beveren en ik heb toen een positief rapport opgemaakt. Hij straalt rust uit en is een vrij complete doelman. Dat hij af en toe de bal zou loslaten, kon ik natuurlijk niet voorspellen, maar ik vind dat hij het al vaak goed heeft gedaan dit seizoen. Hij lijkt me goed genoeg voor Anderlecht.”

“Stress lijkt mij niet de oorzaak”, vervolgt De Wilde. “Hij lijkt me vrij zelfverzekerd. Het lijkt me vooral pech. Hij tracht wel heel veel te klemmen, wat ik op zich toejuich, maar dat houdt risico's in als je de bal niet perfect vast hebt. Zijn probleem is ook dat de fouten zo opvallen omdat de ploeg geen doelpunten maakt. Als dat wel gebeurde, zou iedereen veel makkelijk over die foutjes van de doelman stappen. Nu zijn die ­fataal.”

Volgens De Wilde heeft Anderlecht grotere problemen. “Fatale fouten wegen op elke doelman, dat zal bij hem ook zo zijn. Maar zijn betere saves worden misschien wat snel vergeten. Ook zondag bracht hij nog een paar keer redding. De doelman vervangen is vaak niet de juiste oplossing. Anderlecht heeft grotere problemen dan onder de lat”, citeert Het Nieuwsblad.