'Meerdere transfers van makelaar Henrotay worden onderzocht door gerecht'

'Meerdere transfers van makelaar Henrotay worden onderzocht door gerecht'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 07:20di 23-02-2021 om 07:20

Christophe Henrotay is een gekende makelaar en had de afgelopen jaren verschillende makelaars onder zijn hoede. Onder meer Thibaut Courtois, Yannick Carrasco en Leander Dendoncker waren zijn cliënten. Ook bij Anderlecht en Standard was hij een belangrijke makelaar.

Zo werkte hij onder meer mee met de transfer van Romelu Lukaku van Anderlecht naar Chelsea. Anderhalfjaar geleden werd Henrotay echter gearresteerd in Monaco. ‘Er vonden huiszoekingen plaats bij hem thuis. Daarbij legde de politie beslag op 7 miljoen euro, drie luxueuze sportwagens, een boot en twee appartementen’, klinkt het.

Er waren ook huiszoekingen bij Standard en Henrotay moest zich verantwoorden bij rechter Claise in Brussel. ‘Daar werd hij formeel in verdenking gesteld, onder meer ook vanwege financiële malversaties bij de transfer van Youri Tielemans naar Monaco’, zegt het Nieuwsblad. Het leidde ook tot een breuk met Tielemans en zijn begeleider destijds Peter Smeets.

Er werd ook een klacht ingediend. ‘Smeets diende ook een klacht met burgerlijke partijstelling in bij het parket van Tongeren, onder meer vanwege het achterhouden van geld bij meerdere transfers. Henrotay reageerde met een klacht tegen Smeets wegen laster en eerroof.’

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws