Extra Time over Anderlecht: Veel van die jongens hebben niet genoeg kwaliteit

Extra Time over Anderlecht: "Veel van die jongens hebben niet genoeg kwaliteit"

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 23:45ma 22-02-2021 om 23:45

RSC Anderlecht legde een schabouwelijke prestatie op de mat tegen KV Kortrijk: 0-2. Zonder één trap op doel droop de ploeg van Vincent Kompany af, nota bene in eigen huis. Het panel van Extra Time benoemt de problemen van paars-wit.

Vincent Kompany gaf zelf aan dat sommige jongens niet los kwamen tijdens het duel. "Dat vond ik ook. Ze stonden daar precies met angst", gaat Gert Verheyen akkoord. Zo was het inspelen van achteruit ondermaats. "Daar sprak twijfel en angst uit. Als het vanachter zo krampachtig begint, wat wil je dan vanvoor gaan doen?"

Anderlecht kreeg nu al 180 minuten op rij geen bal tussen de palen. Volgens sommige critici ligt dat aan de filosofie van Kompany. "Dat kan nooit een bewuste keuze zijn", weerlegt Verheyen. "Dat komt gewoon omdat het niet lukt, omdat je niet goed genoeg bent om die kansen te creëren. Al ontbrak het wel eens aan efficiëntie ook natuurlijk. Alles begint met: wat staat er op het veld aan intrinsiek scorend vermogen? Hoeveel jongens hebben al bewezen dat ze een goal kunnen maken?", vraagt de analist zich af.

Gebrek aan kwaliteit
"Hoeveel spelers staan er in die ploeg die een goed afstandsschot hebben? Hoeveel spelers staan er op het veld die een actie hebben?", vraagt Arnar Vidarsson zich dan weer af. "Dan lopen er ook nog gehuurde spelers tussen, zoals Bruun Larsen, die zo lang niet op niveau gevoetbald hebben ... Ik ben het helemaal eens met zijn analyse, dat ze met schrik voetballen. Maar hoe komt dat?"

"Dat was gisteren zichtbaar, zelfs bij Delcroix of Sambi", vult Wesley Sonck aan. "Dat zijn toch de betere, technische voetballers. Ik heb altijd geleerd dat de belangrijkste basisregels zijn: een goede pass geven, jezelf vrijlopen en een goede controle. Gisteren was het redelijk statisch, met veel slechte aannames en veel slechte passes. Dan moet je niet verschieten dat het zo eens loopt", is Sonck streng.

Druk van Kompany?
Vidarsson ziet nog een extra facet. "Ik ben er zeker van dat Kompany een goede trainer zal worden, maar volgens mij komt die angst ook omdat hij hun trainer is. Voor mij is het grootste probleem dat ze Anderlecht-voetbal willen brengen, met hun DNA, aanvallend, intensiteit, hoge druk ... Maar zij kunnen dat niet. Veel van die jongens hebben niet genoeg talent, sorry", oordeelt de IJslander.

"De enige die beter moet spelen dan hij nu deed, is toch Sambi Lokonga. Meer ballen opeisen. Die wel. Hij moet beseffen dat als hij slecht speelt, de ploeg niet draait", vindt Filip Joos. Daar pikt Sonck graag op in. "Ik zeg altijd: dat zijn heel goeie, jonge gasten, maar op hun leeftijd. Om elke week tegen mannen te spelen die wat sluwer zijn ... Niet gemakkelijk", besluit de oud-spits.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws