Real Madrid mag kaars branden voor Courtois: Hij houdt hen in zijn eentje recht

Real Madrid mag kaars branden voor Courtois: "Hij houdt hen in zijn eentje recht"

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 22:45ma 22-02-2021 om 22:45

Thibaut Courtois heeft nog maar eens zijn waarde bewezen voor Real Madrid. Tegen Valladolid was hij van doorslaggevend belang met enkele knappe reddingen, waardoor hij tot 'Man van de Match' werd uitgeroepen. Wie herinnert zich nog dat onze nationale nummer één in zijn eerste maanden onder vuur lag in Bernabeu? Zelfs Erwin Lemmens is aangenaam verrast.

"Ik zie zowat al zijn wedstrijden en hij speelt al wekenlang op een heel hoog niveau", vertelt de keeperstrainer van de Rode Duivels bij Sporza. "Als hij er niet was geweest, had Real niet gestaan waar het nu staat. Hij houdt hen bijna in zijn eentje recht. "In Spanje schrijven ze nu ook dat hij "la estrella" van de Primera Division is, de ster dus. Dat wil zeggen dat hij iemand als Messi is gepasseerd. Dat is toch ongelooflijk."

"De mensen van de kranten AS en Marca bellen regelmatig eens naar mij en het is duidelijk dat ze hem daar op handen dragen. Zo simpel is het", vat Lemmens de prestaties van Courtois samen. Diezelfde kranten schreven hem ruim een jaar geleden nog volledig af. "Hij werd toen volledig afgemaakt, terwijl hij gewoon ziek was."

De beste ter wereld
"We hebben hard gewerkt om daarna weer op te bouwen. Hij is daar zo sterk uitgekomen. Hij maakt zich nog weinig druk, dat maakt hem zo sterk", zwaait Lemmens met lof. "We sturen regelmatig berichten naar elkaar, want hij weet dat hij bij mij met alles terecht kan. Hij kan alles in vertrouwen bij mij kwijt. Ik durf te zeggen dat we de voorbije acht jaar vrienden zijn geworden."

Als slotsom volgt de vraag van tien miljoen: waar hoort Courtois thuis op de internationale ladder der topkeepers? Erg hoog, als het van Lemmens afhangt. "Ik denk dat hij momenteel voorbij iedereen aan het vliegen is. Als je naar zijn statistieken en prestaties kijkt, kun je daar niet omheen. Daar mogen we als Belgen trots op zijn", besluit een fiere Lemmens.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Vind jij Courtois momenteel de beste doelman ter wereld?

Ja
60%
Toch zeker bij de beste drie
31%
Bij de beste vijf
8%
Nee, bij de beste tien hooguit
0%
Nee, zelfs niet bij de beste tien
0%
(48 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws