Ook zonder Lang, Rits en Vanaken dendert Brugse trein onverstoord langs OH Leuven

22-02-2021 22:36 Laatste update: 22:45
35

De laatste wedstrijd van speeldag 27 is afgerond. Club Brugge keek in Jan Breydel Oud-Heverlee Leuven in de ogen. In de heenronde eindigde deze wedstrijd nog op een 2-1 overwinning voor OHL. Die stunt wisten ze niet te herhalen. In Jan Breydel gingen ze met 3-0 onderuit. En zo dendert de Brugse trein verder.

Efficiënt Club Brugge
Beide ploegen begonnen met goede intenties aan deze wedstrijd. We kregen verzorgd voetbal te zien van beide ploegen. Op de eerste echte, grote kans was het wachten tot minuut 8. Toen begon Van der Brempt aan een schitterende actie. Hij ging knap voorbij De Norre en schoot de bal overhoeks voorbij Romo. Voor Van der Brempt was het zijn eerste goal in de hoofdmacht van Club Brugge.

OHL ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen afdwingen was moeilijk. Ook Club dwong niet heel veel kansen af, maar als ze een kans kregen waren ze dodelijk efficiënt. Romo haalde Chong neer in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Kapitein Ruud Vormer zette zich achter de bal en schoot gedecideerd binnen. 2-0 voor Club en een zware domper voor OHL. Met deze score gingen we ook rusten.

Club houdt makkelijk stand
De tweede helft begon met veel strijd en enkele fouten. We kregen niet meer het spel van in de eerste helft te zien. OHL kon nooit echt dreigen en zo hield Club makkelijk stand. Dit gaf De Mil dan ook de kans om enkele basisspelers vroegtijdig naar de kant te halen met het oog op donderdag. Dan staat de terugwedstrijd tegen Dynamo Kiev op het programma. In de slotfase waren er nog even zorgen over Kossounou die ongelukkig werd aangetrapt door de ingevallen Vekemans.

Uiteindelijk kon de verdediger de wedstrijd uitspelen. Belangrijk voor Blauw-Zwart, want ze zullen hem nodig hebben komende donderdag. In de laatste minuut van de wedstrijd zette Mata de kers op de taart. Met een knappe lob versloeg hij Romo. 3-0 was ook de eindstand.

Straat voorsprong
Dankzij deze overwinning loopt Club Brugge nog verder uit op eerste achtervolger Royal Antwerp FC. De kloof tussen beide ploegen bedraagt maar liefst 15 punten. Ligt de weg naar de titel nu helemaal open voor Blauw-Zwart of kan er toch nog iemand stokken in de wielen steken van de Brugse machine? Met nog zes wedstrijden te spelen voor de start van de Play-Offs lijkt Club alvast op weg om zijn titel met een jaartje te verlengen.