Als Genk nog enige geloofwaardigheid wil overhouden, blijft het nu gewoon kalm

"Als Genk nog enige geloofwaardigheid wil overhouden, blijft het nu gewoon kalm"

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 22:01ma 22-02-2021 om 22:01

KRC Genk zou deze namiddag in crisisberaad gegaan zijn over de positie van John van den Brom. Na een beschamende 5 op 27 staan achter het Play-Off-1-ticket van de Limburgers plots serieuze vraagtekens. Peter Vandenbempt heeft alvast wijze raad voor het bestuur: niet onnodig panikeren.

"Ik mag hopen dat John van den Brom vrijdag nog op de bank zit bij Genk, maar dat zal dan toch niet op basis zijn van de wedstrijd en de prestatie van zondag tegen Beerschot. Want dan kun je Van den Brom toch niet aan de deur zetten", geeft Vandenbempt zijn ongezouten mening voor Sporza. "Mogelijk spelen er andere elementen en is het bestuur overtuigd dat het niet meer goed komt met deze trainer, dat weet ik niet."

Tegen K. Beerschot V.A. ging de herfstkampioen opnieuw onderuit: 1-2. "Genk was niet zo geweldig, maar straalde wel energie uit", doet Vandenbempt niet aan doemdenken. "Het wilde spelen en had ook nog mogelijkheden om te winnen. Maar als je in zo'n periode zit, valt het allemaal een beetje tegen, met een wereldgoal aan de andere kant en nu al voor de tweede week op rij een beetje pech met zo'n penalty."

Slechte timing
"Een nieuwe trainer op zes speeldagen van het einde lijkt mij sowieso een slecht idee", gaat de radioman verder. "Het enige wat je dan kunt doen, is om het in de handen te leggen van de assistent Domenico Olivieri. Daarbij moet je je dan toch goed realiseren dat het wel iets anders is dan een keer één of twee wedstrijden over te nemen en te winnen en dan gauw weer in de schaduw te verdwijnen. Dat is niet hetzelfde als in zes prangende matchen nog Play-Off 1 afdwingen en in de zes die daarop volgen ook Europees voetbal."

"Als Racing Genk als club nog enige geloofwaardigheid wil overhouden, blijft het nu gewoon kalm", aldus Vandenbempt. "Ze zitten nog in de top-vier en in de beker. Maar goed, Genk is door zijn structuur een bijzondere club, waarbij intern heel veel mensen heel veel meningen hebben en die heel graag ventileren. Zeker als het minder goed gaat, komen keuzes die anderen dan misschien gemaakt hebben onder druk te staan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Genk van den Brom buitengooien?

(183 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws