CIES voorspelt de tien volgende Rode Duivels: 'Van Bodart tot Bataille'

CIES voorspelt de tien volgende Rode Duivels: 'Van Bodart tot Bataille'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 18:40ma 22-02-2021 om 18:40

Met het EK in het vooruitzicht heeft onderzoeksbureau CIES Football Observatory de tien volgende debutanten bij de Rode Duivels aangeduid. Op dat lijstje vinden we enkele spelers van de Jupiler Pro-league terug. In het lijstje vinden we zowel spelers van Standard, RSC Anderlecht als KV Oostende.

Bij de vorige interlandperiodes liet Roberto Martinez al enkele jeugdige talenten debuteren bij de Rode Duivels. Denk maar aan Zinho Vanheusden, Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix, Alexis Saelemaekers en Charles De Ketelaere. Zij vinden we dus niet terug in deze lijst. De lijst focust zich op spelers jonger dan 23 jaar die in de nabije toekomst kunnen debuteren bij de Rode Duivels. Daarvoor keek CIES naar het aantal speelminuten bij de club en het niveau van de competitie waarin ze uitkwamen.

Volgens CIES zal de eerstvolgende debutant Standard-doelman Arnaud Bodart worden. In de realiteit zal dit wellicht nog even op zich laten wachten. Aangezien onze huidige nummer 1 Thibaut Courtois nog maar 28 jaar is en dus nog wel enkele jaren voor zich heeft. De tweede plaats wordt in beslag genomen door Orel Mangala van VfB Stuttgart. De ex-Anderlecht-speler is een vaste waarde in de Bundesliga en mag stilaan beginnen dromen van zijn debuut. Martinez gaf eerder al aan hem van nabij te volgen. De top drie wordt vervolledigd door Wout Faes, die nu actief is bij Stade Reims.

De volledige top tien volgens CIES: 
1. Arnaud Bodart (Standard) 
2. Orel Mangala (VfB Stuttgart) 
3. Wout Faes (Stade Reims) 
4. Albert Sambi Lokonga (Anderlecht) 
5. Maxime Busi (Parma) 
6. Nicolas Raskin (Standard) 
7. Lois Openda (Vitesse) 
8. Francis Amuzu (Anderlecht) 
9. Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II) 
10. Jelle Bataille (KV Oostende)  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws