Breaking news

Stunttransfer in de maak? ‘Twee Belgische clubs willen Vertonghen binnenhalen'

Veel twijfels bij RSC Anderlecht: 'Zou Kompany zijn eigen fouten ook analyseren?'

Veel twijfels bij RSC Anderlecht: 'Zou Kompany zijn eigen fouten ook analyseren?'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 16:50ma 22-02-2021 om 16:50

Er rijzen steeds meer vragen bij het functioneren van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. De fiere Brusselaars bereikten zondag een nieuwe dieptepunt bij de 0-2 thuisnederlaag tegen KV Kortrijk. Jacques Sys heeft vragen bij de keuzes van Kompany.

'Kompany gooit zijn elftal constant door elkaar, hij maakt vreemde keuzes, hij stuurt tactisch weinig bij', stelt de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.  'Hij stapte tot dusver met een aura van onaantastbaarheid door het leven. Hij is overtuigd van zichzelf. Dat mag. Maar toch zijn er momenten dat je jezelf in vraag moet stellen. Zou Kompany dat doen, zou hij de fouten die hij maakt voor zichzelf analyseren? Of denkt hij dat hij geen fouten maakt en al zijn keuzes de juiste zijn?'

'Je kan niet zeggen dat Anderlecht met Kompany een nieuwe weg is ingeslagen. Dat ziet iedereen? Ook hijzelf. De prestatie tegen KV Kortrijk was ondermaats. Het deed pijn aan de ogen. Je kan niet blijven roepen dat je hoopt op een reactie en hier zo snel mogelijk wil uit geraken. De cruciale vraag is: hoe is het zo ver kunnen komen? Ik neem aan dat ze dat intern constant evalueren. Want in deze ploeg zit nog altijd genoeg talent', besloot Sys.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws