Breaking news

Refaelov laat zich na Europese uitschakeling uit over toekomst bij Antwerp

Sambi Lokonga krijgt Anderlecht-motor niet aan de praat: Frustrerend

Sambi Lokonga krijgt Anderlecht-motor niet aan de praat: "Frustrerend"

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 16:19ma 22-02-2021 om 16:19

RSC Anderlecht heeft zondag een nieuwe dieptepunt bereikt. De ploeg van Vincent Kompany ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen KV Kortrijk. Kapitein Albert Sambi Lokonga moet normaal gezien een voortrekker zijn, maar ook hij viel door de mand.

Na de wedstrijd kreeg de middenvelder de vraag of hij als leider niet meer had kunnen doen, maar zal reactie sprak boekdelen. "Als je mijn match ziet... Ik weet niet wat ik nog meer kan doen", vertelde Sambi aan Het Nieuwsblad. "Ik probeer linies over te slaan, beslissende passes te geven,... Ik kan niet zomaar over het volledige veld lopen met de bal, hé. Waar moet ik dan beginnen? Dat we geen bal op doel getrapt krijgen... Dat moeten we bekijken. Dat frustreert ons óók."

"We hebben nooit ons ritme gevonden. We moeten meer risico in ons spel leggen. De ballen moeten bij de middenvelders geraken en van daaruit bij de spitsen om in een één-tegen-éénsituatie het verschil te maken. En dat is niet gebeurd. Niemand heeft zin om hierover te praten. Na zo'n match wil je vooral naar huis gaan en niet te veel meer aan de match denken...", besloot Sambi Lokonga.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws