Club Brugge verloor dit seizoen al negen punten voor een Europese match

Club Brugge verloor dit seizoen al negen punten voor een Europese match

22-02-2021 14:13 Laatste update: 17:55
9

Club Brugge heeft een goede kans om de volgende ronde van de Europa League te halen. Het moet dan donderdag afrekenen met Dinamo Kiev. De heenwedstrijd eindigde op 1-1. Opvallend, voor een Europees match durft Blauw-Zwart al eens morsen met de punten.

Maandag neemt Club Brugge het in de Jupiler Pro League op tegen Oud-Heverlee Leuven. Het sluit daarmee speeldag 28 af. Dit seizoen verloor Club Brugge nog niet veel punten, 18 in totaal. Liefst 9 van die punten werden verloren enkele dagen voor een Europese match van Club Brugge.

Dit seizoen speelde Club Brugge zeven Europese duels. Vlak voor het in Oekraïne in het kader van de Europa League speelde, kwam het niet in actie. De match tegen Charleroi werd immers uitgesteld. Voorafgaand aan de Champions League-duels waren de uitslagen van Club Brugge niet altijd even goed.

Op 20 oktober begint Club Brugge aan haar Europese avontuur met een 1-2 zege bij Zenit. Drie dagen eerder komt het bij Standard niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tegen Oud-Heverlee Leuven wordt zelfs met 2-1 verloren vlak voor het thuisduel tegen Lazio (1-1). Alvorens de 0-3 nederlaag tegen Dortmund speelt Club Brugge thuis 2-2 tegen KV Mechelen.

Andere verliespunten
Eind november wordt pas voor een eerste keer gewonnen door Club Brugge dit seizoen voor een Europese match. Het verslaat KV Kortrijk met 1-0 om nadien met 3-0 te verliezen bij Dortmund. Tegen Moeskroen (0-0) voor Zenit (3-0) is er weer puntenverlies. Tegen STVV (3-0) kan het wel winnen vlak voor het duel in Rome tegen Lazio (2-2).