Lukaku zal Zlatan en Ronaldo aftroeven: Dit is waarom Inter op titelkoers ligt

Lukaku zal Zlatan en Ronaldo aftroeven: Dit is waarom Inter op titelkoers ligt

22-02-2021 12:40 Laatste update: 18:20
2

Zelden is het zo spannend geweest in de Serie A.  Na negen seizoenen zit de kans er dik in dat er een einde komt aan de Juventus-hegemonie. Inter lijkt over de beste papieren te bezitten, maar hoe dicht staan Romelu Lukaku en Inter nu echt bij die langverwachte landstitel? VoetbalPrimeur.be zet alles op een rijtje.

Met nog 15 speeldagen voor de boeg is er uiteraard nog niets beslist in de Italiaanse titelrace. Toch liggen de kaarten van Inter gunstig. Na de overwinning tegen stadsgenoot en eerste achtervolger AC Milan staat Inter nu vier punten los aan kop. Juventus kan nog tot op vijf punten komen maar dan moet het wel zijn twee inhaalwedstrijden winnen. Tegen Crotone is dat in principe geen probleem, Napoli lijkt een lastigere klus te gaan worden.

De Oude Dame lijkt samen met AC Milan dan ook de grootste uitdager van Inter. Nummer drie AS Roma staat namelijk al op negen punten. In de onderlinge confrontatie tussen AC Milan en Inter Milaan werden de waardeverhoudingen echter pijnlijk duidelijk. Onder leiding van Zlatan heeft AC Milan een sterke en leuke ploeg, meestrijden voor de titel lijkt echter een tikkeltje te hoog gegrepen. De tanende vorm, met onder meer punten verlies tegen laagvlieger Spezia, doet ook niet het beste vermoeden voor de troepen van Stefano Pioli.

Schiet er nog over: het onvermijdbare Juventus. De club uit Turijn zou wat graag voor een tiende opeenvolgende keer de Serie A winnen. Topfavoriet zijn ze echter al een tijdje niet meer. Bij Juve mag er dan nog ene Cristiano Ronaldo rondlopen. Als het middenveld kampt met een chronisch gebrek aan creativiteit kan zelfs CR7 het tij niet doen keren. Tel daarbij de onervarenheid van Andrea Pirlo als trainer en het wordt duidelijk waarom Juventus zo wisselvallig presteert. Afgeschreven is Juventus zeker niet, de favorietenrol is echter weggelegd voor Lukaku en zijn ploegmaats. De underdogrol, dat zal even wennen zijn voor superster Ronaldo.

Na 23 speeldagen Serie A-voetbal is het inmiddels ook gewoon duidelijk dat Inter het beste voetbal speelt. Met Lukaku en Lautaro Martinez beschikt de club uit Milaan misschien wel over het beste spitsenduo ter wereld op dit moment. Het middenveld staat als een blok en in de verdediging lopen er met Stefan De Vrij, Milan Skriniar en Allesandro Bastoni topverdedigers rond. Doelman Samir Handanovic bewees dan weer dat hij nog steeds een uitstekende doelman is. De kern van Inter is simpelweg beter dan die van de concurrentie en heeft met Antonio Conte een uitstekende coach aan het roer.

Inter heeft overigens nog een ander voordeel over de concurrentie. Europees is het al een tijdje uitgeschakeld en ook in de beker hoeft Inter niet meer aan te treden. Antonio Conte kan zijn spelers dus elke week volledig voorbereiden op de aankomende competitiewedstrijd. Een luxe die Juventus en AC Milan niet hebben. Zij moeten doorheen de week nog vol aan de bak in Europa.

De sterren staan dan ook erg gunstig voor Inter. Juventus kan zich nog opwerpen als uitdager maar dan zal het wel zijn beste vorm moeten terugvinden. Als Inter op zijn elan blijft doorgaan lijkt de eerste Inter-titel sinds 2010 een feit. Lukaku kan dan eindelijk een grote trofee in zijn prijzenkast zetten, wie weet is het een startschot voor nóg meer prijzen.