Onthuld: 'Anderlecht betaalde Bayat meer dan miljoen euro voor Thelin en Ezekiel'

Onthuld: 'Anderlecht betaalde Bayat meer dan miljoen euro voor Thelin en Ezekiel'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 12:30ma 22-02-2021 om 12:30

Mogi Bayat heeft de flinke jaren flink wat verdiend aan en bij RSC Anderlecht. Dat raakte bekend via de documenten van Football Leaks. Zo heeft hij naar verluidt flink wat geld verdiend aan de transfers van Isaac Kiese Thelin, Imoh Ezekiel en Adrien Trebel.

Eerder raakte al bekend dat Bayat een flinke som verdiende aan de transfer van Trebel. De Standaard weet dat de makelaar dat ook deed bij de transfers van Thelin en Ezekiel, die niet wisten te overtuigen bij paars-wit.

Bij Ezekiel passeerde Bayat zelfs twee keer langs de kassa. De spelersmakelaar kreeg namelijk 300.000 euro van Anderlecht omdat hij de club hielp bij de onderhandelingen voor Ezekiel, maar verdiende ook nog eens 250.000 euro voor de contractonderhandelingen van de speler zelf. Daardoor verdiende hij iets meer dan een half miljoen euro aan één speler.

Thelin
Aan de transfer van Thelin verdiende Bayat zelfs nog een stuk meer. Uit de documenten die De Standaard kon inkijken bleek namelijk dat Bayat maar liefst 520.000 euro kreeg nadat Anderlecht de aankoopoptie in het huurcontract van Thelin (hij werd gehuurd van Bordeaux, red.) had gelicht.

Een jaar later kreeg hij nog eens 100.000 euro omdat hij een uitleenbeurt naar Waasland-Beveren kon realiseren voor de Zweedse spits. Anderlecht kocht hem volgens toenmalig manager Herman van Holsbeeck om in de toekomst geld te verdienen, maar inmiddels is de marktwaarde van Thelin helemaal gekelderd en speelt hij – op uitleenbasis – in Turkije. Bij Kasimpasa kan hij echter wel overtuigen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws