Anderlecht stelt opnieuw teleur: 'Wat een tristesse'

Anderlecht stelt opnieuw teleur: 'Wat een tristesse'

22-02-2021 10:00
21

RSC Anderlecht is er zondag niet in geslaagd om te winnen en ging met 0-2 onderuit tegen KV Kortrijk. Een nieuwe domper voor paars-wit, dat andermaal bijzonder zwak voor de dag kwam. Het schoot inmiddels zelfs al twee wedstrijden op rij niet meer tussen de palen.

Bij Het Nieuwsblad spaart men de Brusselaars alvast niet. 'Om een match te winnen moet je op de goal trappen, om Play-Off 1 te halen moet je toch ballen binnen het kader trappen. Anderlecht is precies die voetbalwetten vergeten', schrijft Anderlecht-watcher Jürgen Geril.

'Zo slordig, zo laks. Als je keeper dan ook nog blundert, verlies je tegen Kortrijk en zit je met 10 op 27. Moest de coach niet Kompany heten: het kot werd afgebroken. Wat een tristesse', geeft hij aan.

Vincent Kompany lijkt Anderlecht ook maar niet aan het voetballen te krijgen. 'Mocht de trainer niet Kompany heten, maar René Weiler of Hein Vanhaezebrouck er brak een opstand uit. Hoe zou het publiek reageren mocht het in de tribunes zitten? Er zou toch op zijn minst gefloten en gejoeld worden...Want dit wordt schrijnend', aldus Geril.