Breaking news

Refaelov laat zich na Europese uitschakeling uit over toekomst bij Antwerp

'Trebel had akkoord met Gent, maar Bayat zorgde voor 3,3 miljoen tekengeld bij RSCA'

'Trebel had akkoord met Gent, maar Bayat zorgde voor 3,3 miljoen tekengeld bij RSCA'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 08:15ma 22-02-2021 om 08:15

Mogi Bayat was jarenlang huismakelaar bij RSC Anderlecht en dat zet Het Nieuwsblad in de kijker. In deel 2 wordt de transfer en de situatie van Adrien Trebel toegelicht. Zo bezorgde de makelaar hem een tekenpremie waardoor Trebel toch niet voor KAA Gent koos.

'Op 15 januari 2017 slaagt hij erin de transfer naar Brussel af te ronden, en dat terwijl Trebel een dag eerder nog medische tests had afgelegd bij AA Gent en die club zowel met Standard als met de speler zelf een akkoord had. De transfersom die Anderlecht moet ophoesten, bedraagt uiteindelijk 3 miljoen euro, te betalen in drie schijven', aldus de krant.

Daar blijft het niet bij voor de Anderlecht-middenvelder. 'Het betaalt Trebel ook nog eens 3,3 miljoen euro tekengeld: een aparte premie bovenop het loon, alleen maar om de speler te overtuigen zijn handtekening te zetten. Dat is meer dan de 3 miljoen die verkopende club Standard op de bankrekening mocht bijschrijven.'

Daarnaast bereikte Bayat nog een opvallende deal met de toenmalige zaakwaarnemer van Trebel. 'In een derde contract spreken beide makelaars af dat Onissé de helft van zijn ontvangen commissie - 315.000 euro - later zal doorstorten naar… Bayat zelf. Zo lijkt Mogi plots de grote winnaar van de transfer', klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Denk je dat Bayat gestraft zal worden in de zaak-Propere Handen?

(390 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws