PSG verliest 'El Cashico', Lille lacht in zijn vuistje

PSG verliest 'El Cashico', Lille lacht in zijn vuistje

21-02-2021 23:05
6

Paris Saint-Germain drijft steeds verder af van titelprolongatie. De winnaar van zeven van de laatste acht Ligue 1-edities liet zich zondagavond thuis verrassen door AS Monaco: koploper Lille won eerder op de dag van Lorient en staat nu vier punten voor op PSG. Krépin Diatta, ex-Club Brugge, bleef 90 minuten op de bank. 

De ploeg van Mauricio Pochettino had midweeks grote indruk gemaakt tegen FC Barcelona, maar begon heel wat minder voortvarend aan El Cashico, zoals de clash tussen de meest kapitaalkrachtige clubs van Frankrijk ook wel wordt genoemd. Nummer vier Monaco kwam al vroeg op voorsprong tegen de nummer drie. Ruben Aguilar bracht de bal voor de goal en Sofiane Diop gaf het laatste zetje: 0-1.

De gastheren moesten het antwoord hierop schuldig blijven en lieten zich ook in de tweede helft al vroeg verrassen. Guillermo Maripán zette Ander Herrera in het strafschopgebied van PSG onder druk en plaatste de bal buiten het bereik van Keylor Navas: 0-2. Niet lang daarna liet Moise Kean een gouden kans op de aansluitingstreffer liggen, terwijl Kevin Volland verzuimde om Monaco aan een derde treffer te helpen. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de punten mee naar het Groothertogdom gingen.

Ligue 1-veelvraat PSG moet dus serieus vrezen dat het dit seizoen zonder landstitel afsluit. Lille staat op vier punten afstand, nummer twee Olympique Lyon – dat vrijdag bij Stade Brest won – staat één punt voor. De Parijzenaars hebben nog twaalf wedstrijden de tijd om het tij te keren.