Ook Mbokani kan Antwerp niet voorbij STVV loodsen

21-02-2021 22:40
25

Antwerp heeft niet optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies onder de topploegen. Tegen Sint-Truiden bleef het op een 0-0 gelijkspel steken. Antwerp blijft wel stevig in de top vier staan.

Antwerp begon met een Europese match in de benen tegen STVV. Lamkel Ze speelde toen niet mee en zat dus wel nog fris. De spits liet zich dan ook al snel opmerken, zijn poging resulteerde echter niet in een doelpunt. Op nieuw doelgevaar was het tergend lang wachten. Pas in het slot van de eerste helft was er nog eens opwinding. Brüls tekende voor het eerste STVV-gevaar maar kon zijn kopbal niet laag houden.

Antwerp schoot net voor rust ook nog eens in actie. Gerkens stuurde De Laet diep maar die kon nét niet afwerken. Ook in de tweede helft won een stevige organisatie het van creatieve ideeën. Doelkansen waren er amper. Op het uur was STVV wel nog eens gevaarlijk, Suzuki duwde de bal echter van dichtbij naast.

Gelukkig was er wel wat opwinding op de bank. Zo mocht Mbokani zich beginnen op te warmen, 20 minuten voor tijd maakte de spits ook zijn langverwachte comeback. Het bracht echter geen zonden aan de dijk, Antwerp slaagde er niet in grote kansen bij elkaar te voetballen. STVV wist de netten wel nog te doen trillen, het doelpunt werd echter afgekeurd wegens een voorafgaande fout.

Na negentig minuten voetballen stond de beginscore nog steeds op het bord. Een gemiste kans voor Antwerp, dat verder kon uitlopen op de concurrentie. Het blijft echter op koers richting play-off 1. STVV sluipt ietsje verder weg van de degradatiezorgen.