Kompany vreest niet voor zijn job bij Anderlecht: Nu is het incasseren

Kompany vreest niet voor zijn job bij Anderlecht: "Nu is het incasseren"

Gepubliceerd: zondag 21 februari 2021 om 20:10zo 21-02-2021 om 20:10

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag opnieuw verloren. De ploeg van Vincent Kompany ging op eigen veld met 0-2 onderuit tegen KV Kortrijk na een beschamende vertoning. Paars-wit heeft nu al 180 minuten niet meer binnen het kader geschoten. Normaal gezien moet een trainer nu voor zijn job vrezen bij Anderlecht, maar bij Kompany ligt dat anders.

"Ja, tuurlijk. Maar elk Anderlecht-team was ook anders dan dit Anderlecht-team", vertelde Kompany na de nederlaag aan Het Laatste Nieuws. "Vandaag kunnen we allemaal grote uitspraken doen en zeggen wat Anderlecht moét zijn. Maar dat is geen ding voor mij om vandaag te bespreken. Als we verliezen en goed spelen, kan ik zeggen dat Anderlecht geduld moet hebben."

De 34-jarige coach gelooft dat het tij nog kan keren. "Als ik 10 dagen geleden oplossingen zag, dan ga ik nu niet plots anders voor jullie staan. Integendeel. Als je me vraagt om op papier te schrijven hoe ons seizoen zal verlopen, met de leeftijd van de spelers, dan kan ik momenten als deze voorspellen. Maar ik weet dan ook dat ik op die momenten geen te grote, strategische uitspraken ga doen."

"Nu is het incasseren, dat heb ik vaak genoeg moeten doen in mijn leven. Geen probleem. En mijn enige zorg is nu om weer voor energie te zorgen bij de jongens en te zorgen dat ze klaar zijn voor de volgende match", besloto Kompany.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws