Red Flames slikken tweede opeenvolgende nederlaag tegen Duitsland

21-02-2021 19:51

Drie dagen na de 1-6-pandoering tegen Nederland hebben de Red Flames opnieuw verloren. De ploeg van Yves Serneels ging met 2-0 onderuit tegen Duitsland, de nummer twee op de FIFA-ranking.

De wedstrijd was nog geen twee minuten onderweg en de Flames moesten al achtervolgen. Buhl ging voorbij Deloose en schotelde Huth de gemakkelijke 1-0 voor. De Duitsers bleven het spel maken, maar België toonde grinta en kwam gaandeweg de eerste helft steeds beter voor de dag. De gelijkmaker kwam er ook via Biesmans, maar werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Dat gebeurde ook aan de overzijde. Schuller scoorde, maar opnieuw werd het doelpunt onterecht afgekeurd.

Duitsland bleef ook na de rust zoeken naar de opening, maar de Belgen stonden goed georganiseerd. Net op het moment dat België de wedstrijd onder controle leek te hebben, maakte de klasse van de Duitsers het verschil. Huth gooide de bal voor doel, waar Schüller heerlijk met de binnenkant van de voet in de verre bovenhoek scoorde. Een opdoffer die België niet meer te boven zou komen. Waar de Belgen in de eerste helft wel konden tegenprikken, was dat in de tweede helft niet meer het geval. Een afstraffing zoals tegen Nederland (1-6) werd het niet, maar de ploeg van Yves Serneels gaat wel opnieuw onderuit.