Manchester City wint dertiende Premier League-duel op rij en staat 10 punten voor

21-02-2021 19:25
1

Manchester City stevent af op de zevende landstitel in de clubgeschiedenis. Door een magere zege op Arsenal bedraagt de voorsprong op nummer twee Leicester City maar liefst tien punten. Een vroege goal van Raheem Sterling was genoeg voor de volle buit. Kevin De Bruyne speelde één uur mee.

De eerste kans was meteen raak voor Manchester City. Sterling kopte na een minuut binnen op aangeven van Riyad Mahrez. Het was meteen hét hoogtepunt van de eerste helft, want verder legden Arsenal en Manchester City een tamme wedstrijd op de mat. Aanvallers van beide ploegen waren nauwelijks gevaarlijk.

En in de tweede helft was dat niet echt anders, al kreeg Ilkay Gundogan een grote kans op 0-2. Arsenal-doelman Bernd Leno wist zijn doel knap schoon te houden. Een saaie (op papier) topper werd nauwelijks écht spannend. Arsenal hoefde het ook niet te hebben van Martin Odegaard en recordaankoop Nicolas Pépé was ook onzichtbaar. De grootste kans was verder nog voor Gabriel Jesus.

De zege van City kwam nooit echt meer in gevaar, al probeerde het Arsenal met wat aanvallende wissels nog wel. De voorsprong op Leicester bedraagt zoals gezegd tien punten. City speelt volgende week thuis tegen nummer vier West Ham United.