Wereldgoal helpt Beerschot aan de overwinning tegen Genk

21-02-2021 20:17 Laatste update: 20:44
39

Op de 27ste speeldag stonden KRC Genk en Beerschot tegenover elkaar. Beide ploegen hadden nog eens nood aan een overwinning. Want beiden verkeerden ze in een vorm dip. Genk had een 0 op 6 achter de rug en Beerschot zelfs een 0 op 9. Uiteindelijk trok Beerschot na een aangename pot voetbal aan het langste eind. Het won met 1-2.

Evenwichtige eerste helft

De eerste helft tussen Genk een Beerschot ging goed over en weer. Genk had de meerderheid van het balbezit en kon ook enkele kansen creëren. Onuachu kreeg twee goede kopkansen, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Ook Ito kreeg een goede schietkans. Zijn schot likte de buitenkant van de paal. Beerschot kwam naarmate de helft vorderde beter in de wedstrijd. Suzuki kon op aangeven van Brogno Genk-doelman Vandevoordt aan het werk zetten. Ook Sanusi nam Vandevoordt onder vuur met een goed afstandsschot, maar de doelman redde knap. Holzhauser kwam misschien nog het dichtste bij een doelpunt, maar zijn poging strandde op de lat. Al bij al was het een kansrijke eerste helft, maar het ontbrak beide ploegen aan efficiëntie.

Wereldgoal breekt wedstrijd open

Genk startte sterk in de tweede helft en het kreeg meteen enkele kansen. Maar net zoals in de eerste helft waren ze niet efficiënt genoeg voor doel. Uiteindelijk viel er dan toch een doelpunt in de partij. Van den Bergh ontving de bal op een meter of 25 van doel en besloot maar eens uit te halen. Geen slechte keuze zo bleek, want zijn pegel verdween in de linkerbovenhoek. Een absolute wereldgoal. Genk wist wat hen te doen stond, namelijk op zoek gaan naar de gelijkmaker. Het bracht onder meer Dessers in het veld, maar ook zijn invalbeurt bracht geen zoden aan de dijk. Integendeel. Aan de overkant ging de bal op de stip na handspel van Munoz. Holzhauser zette zich achter de bal en maakte er op een fraaie manier 0-2 van. In de slotfase leek het nog even spannend te kunnen worden na de aansluitingstreffer van Hrosovsky, maar deze viel uiteindelijk toch te laat. Genk beet in het zand en Beerschot ging met de drie punten naar huis.

Wat nu?

Genk lijkt na het nieuwe puntenverlies helemaal op de dool. Het pakt 0 op 9 en ziet de concurrentie verder weglopen. De vraag is of ze op deze manier nog Play-Off 1 zullen halen. Beerschot daarentegen zal zeer opgelucht zijn. Zij maken een einde aan een negatieve reeks en kunnen terug stilaan naar boven kijken. Het komt tot op drie punten van Genk, dat derde staat. Opmerkelijk is dat er tussen plaats drie en plaats tien in het klassement slechts drie punten verschil liggen. Alles is dus nog mogelijk in de competitie.