Standard gaat de boot in na spektakelwedstrijd aan de Gaverbeek

21-02-2021 17:45 Laatste update: 17:50
5

Standard heeft niets gepakt op het veld van Zulte Waregem. De Luikenaars kwamen twee keer op voorsprong, maar Gianni Bruno maakte het verschil in de tweede helft.

Goed begin voor Standard
Na tien minuten pakte Standard al een mooie bonus. Klauss pakte uit met een staalharde knal, Bostyn was helemaal kansloos. Lang kon Standard niet genieten van de voorsprong, want aan de overkant maakte ook Dompé een mooie goal uit een vrijschop. Lestienne had even later altijd 1-2 moeten maken, maar raakte de lat. 1-1 was de ruststand.

Bruno is de killer
Standard kwam sterk uit de kleedkamer en zag Carcela gestuit worden door Bostyn. Even later was het wel bingo via Bastien, die zo een optie nam op de zege voor Standard.

Dat was echter buiten Bruno gerekend. Eerst maakte hij de 2-2, een intikkertje na een ideale voorbereiding van Dompé. Even later mocht hij op Bodart af na een pass van Govea. Hij twijfelde niet en trapte zijn zestiende goal van het seizoen binnen. Een spits om rekening mee te houden!

Play-Off 1?
Met nog zes speeldagen voor de boeg wordt het lastig voor Standard om Play-Off 1 te halen. Het hangt nu op de negende plaats, maar heeft wel maar drie punten achterstand op nummer vier KV Oostende. Zulte Waregem komt zowaar naast de Luikenaars, maar staat op basis van het aantal gewonnen wedstrijden onverhoopt zesde.