Kompany nog veel werk na verlies tegen KV Kortrijk

21-02-2021 15:22 Laatste update: 15:29
77

RSC Anderlecht stond in de 27e speeldag oog in oog met KV Kortrijk. De stralende zon inspireerde Anderlecht jammer genoeg niet om een mooie wedstrijd op de mat te brengen. Het was KV Kortrijk daarentegen dat met 0-2 ging winnen.

Zwakke eerste helft
Zowel KV Kortrijk als RSC Anderlecht voerden een paar wissels door in vergelijking met hun vorige wedstrijd. Dat werkte vooral voor KV Kortrijk in het begin van de wedstrijd, want na enkele minuten kreeg het al twee grote kansen. Wellenreuter was al direct gewaarschuwd. Daarna was het lang wachten op een volgende kans. KV Kortrijk probeerde nog eens van ver, maar de afstandsschoten konden de doelman van Anderlecht niet verontrusten. Op het einde van de eerste helft hadden de Brusselaars nog geen enkele kans gecreëerd. Het ging van kwaad naar erger voor Anderlecht, want Wellenreuter blunderde en gaf Sainsbury een doelpunt cadeau. Zo stond het bij de rust verdiend 0-1 voor KV Kortrijk

Geen beterschap in de tweede helft
Kompany greep in en haalde Ashimeru en Bruun Larsen naar de kant. Hij hoopte dat Ait El Hadj en Amuzu de bakens konden verzetten. Toch was het Gano die weer een enorme kans kreeg, maar naast besloot. Anderlecht kwam opzetten en dwong KV Kortrijk naar achteren, maar KV Kortrijk prikte op de counter. Gano bleef heel rustig en scoorde de 0-2 na een scherpe counter.  Een slotoffensief kwam er niet meer van Anderlecht, en de wedstrijd bloedde dood.

Gouden punten voor KV Kortrijk
KV Kortrijk doet zo gouden zaken onderaan het klassement. Het springt zo naar de 13e plaats in het klassement. Anderlecht daarentegen moet vrezen voor Play-Off 1. Oud-Heverlee Leuven, Standard Luik en Charleroi kunnen immers nog over Anderlecht heen springen in het klassement.