Club Brugge? Neen, daarvoor is hij denk ik nog niet goed genoeg

"Club Brugge? Neen, daarvoor is hij denk ik nog niet goed genoeg"

21-02-2021 11:00
3

Lois Openda kon bij Club Brugge nog niet doorbreken, maar bij Vitesse maakt hij wél indruk. Dat ziet ook Lex Lammers, een journalist die Vitesse op de voet volgt. 

"Openda kwam in Nederland binnen als een totale onbekende", legt Lammers uit bij Sporza. "Al stond hij wel op het lijstje van een aantal clubs in Nederland, waaronder ook Feyenoord."

Scoren blijft wel het pijnpunt van Openda. "Dat zag je aan zijn statistieken in België en blijft nog steeds een punt van kritiek. Hij heeft nu wel zes keer gescoord in de competitie (en ook twee keer in de beker, red.), maar gezien het aantal kansen dat hij al heeft gekregen had hij eigenlijk al dubbele cijfers moeten hebben. Maar het is ontzettend moeilijk om tegen hem te voetballen. Hij heeft een actie, werkt ontzettend hard en is onvermoeibaar."

De vraag is wel of Openda inmiddels klaar is voor Club Brugge. "Dat is natuurlijk een hoger niveau dan Vitesse. Daarvoor is hij denk ik nog niet goed genoeg. Eerst moet zijn rendement omhoog. Hij wordt ouder en slimmer en zal over een aantal jaren wel meer doelpunten maken. Maar hij is van nature geen killer en zal dat ook nooit echt worden. Een ander kritiekpunt is dat hij vaak erg theatraal reageert na een tackle of duel. Dat wekt irritatie op", besluit Lammers.