Klopp koel na vierde nederlaag op rij: Negentig procent was positief

Klopp koel na vierde nederlaag op rij: "Negentig procent was positief"

21-02-2021 10:06 Laatste update: 10:25
1

Liverpool-trainer Jürgen Klopp houdt het hoofd koel na de vierde nederlaag op rij in de Premier League. The Reds verloren zaterdagmiddag de Merseyside Derby van aartsrivaal Everton, maar Klopp bleef na afloop zeer positief.

Een paar zwakke momenten deden Liverpool tegen Everton de das om, vond de Duitse oefenmeester in gesprek met SkySports. "Bij het eerste doelpunt hadden we beter moeten verdedigen. Die goal bepaalde de wedstrijd den dat was echt onnodig." Na de vroege 0-1 van Richarlison probeerde Liverpool zich terug te knokken in de wedstrijd. "We waren alleen niet kalm genoeg", verklaart Klopp het feit dat Liverpool de wedstrijd uiteindelijk met 0-2 verloor.

Toch blijft Klopp zeer positief na de zoveelste domper in korte tijd. "Als we een uur in detail over deze wedstrijd praten, dan kom je erachter dat negentig procent positief was. Maar tien procent was niet goed genoeg vandaag en dat moeten we veranderen. Want die tien procent maakt het verschil in de resultaten."

Door de nederlaag raakt Liverpool steeds verder achterop in de Premier League en moet het zelfs vrezen voor het mislopen van Europees voetbal. Het elftal van Klopp staat momenteel zesde, met twee punten achterstand op nummer vijf West Ham United. Het gat naar koploper Manchester City bedraagt zestien punten.