Achteraf is het jammer dat ik niet langer bij KRC Genk heb gespeeld

"Achteraf is het jammer dat ik niet langer bij KRC Genk heb gespeeld"

21-02-2021 10:00
2

Het Nieuwsblad heeft een uitgebreid gesprek gehad met Theo Janssen. De flamboyante Nederlander spreekt daarin ook over zijn periode bij KRC Genk. Janssen had graag wat langer bij KRC Genk gebleven, maar dat kon helaas niet. 

"Het was wel de bedoeling om langer met elkaar door te gaan, maar het raakte niet rond omdat Vitesse wat meer geld vroeg", herinnert Janssen zich. "Ik weet nog dat ze mij toen hebben geruild voor Gert Claessens. Toch kijk ik met veel plezier terug naar mijn passage bij Genk. Het is een warme club met fantastische mensen."

Janssen genoot van zijn avontuur in Genk. "Als je daar aankomt, is alles netjes voor je geregeld. De auto stond klaar. Ik ben meteen rondgereden door teammanager Tony Greco. Een mooie man, die mij op leuke restaurantjes wees. Echt, ik voelde mij meteen op mijn gemak in Genk. Ik zat daar lekker op mijn appartementje, op 200 meter van mijn favoriete restaurantje De Molen, waar ik vaak kwam. Achteraf jammer dat ik er niet langer heb gespeeld."

Na een zware blessure had Janssen wel tijd nodig om op niveau te komen. "Bij Genk speelde ik redelijk, maar niet zo goed als daarna. Ik heb wel nog twee goals gemaakt. Eentje uit tegen Standard, dat weet ik nog. In Nederland zeiden ze dat ik heimwee had, maar eerlijk gezegd amuseerde ik me rot in België."