Didillon na de zege tegen Moeskroen: “Volgend weekend opnieuw een finale

Didillon na de zege tegen Moeskroen: “Volgend weekend opnieuw een finale"

21-02-2021 09:44
1

Cercle Brugge heeft zaterdag een gouden zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het versloeg rechtstreekse concurrent Moeskroen met 1-2. Cercle geeft dankzij deze overwinning de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren.

Cercle coach Yves Vanderhaeghe was uiteraard zeer opgelucht na het laatste fluitsignaal. "Toen het laatste fluitsignaal ging, zuchtte ik van opluchting. Dat is ook logisch, we moesten winnen. We controleerden de match en kwamen verdiend op voorsprong”, zegt Vanderhaeghe aan Sporza.

De coach zag echter ook nog zaken die beter konden. "We hebben misschien iets te veel achterover geleund, maar scoorden op het juiste moment de 0-2", gaat Vanderhaeghe verder. Hij beseft ook dat het werk nog niet gedaan is. "Het geeft voldoening om de drie punten te pakken, maar we zijn nog nergens. We moeten nu niet te euforisch zijn en op de goede weg blijven”, besluit de coach.

Cercle-doelman Didillon speelde een grote rol in de overwinning van zijn ploeg. "Het doet deugd om belangrijk te zijn voor de ploeg. Het was een moeilijke wedstrijd op een slecht veld. We hebben goed gestreden en goed de bal in de ploeg gehouden in de tweede helft”, vertelt Didillon. De overwinning was ook broodnodig met het oog op het behoud. "Het belangrijkste is de overwinning. Die doet ons deugd, zowel mentaal als in het klassement. Volgend weekend spelen we opnieuw een finale (tegen Waasland-Beveren)”, blikt de doelman vooruit.

Volgende week speelt Cercle dus weer een wedstrijd op leven en dood tegen de nieuwe rode lantaarn, Waasland-Beveren. Als de Vereniging zich wil redden kunnen ze dus maar beter volgende week de drie punten thuishouden. Waasland-Beveren zal er op zijn beurt dan weer alles aandoen om de rode lantaarn weer over te geven aan een andere ploeg.