Real Madrid wint vierde wedstrijd op rij: Courtois blinkt uit bij de Koninklijke

20-02-2021 22:51

Real Madrid krijgt stadsgenoot Atlético Madrid weer in zicht: Los Rojiblancos knoeiden eerder op de zaterdag voor de derde keer in vier wedstrijden, maar Real Madrid deed wél wat het moest doen. De Koninklijke boekte dankzij Casemiro en een sterke Thibaut Courtois een krappe uitzege op Real Valladolid en heeft nu vier competitieduels op rij gewonnen.

De nummer voorlaatst van de Primera División ging brutaal van start tegen de nummer twee. Real Valladolid leek na acht minuten op voorsprong te komen, maar Thibaut Courtois hield eerst Fabián Orellana en vervolgens Saidy Janko van scoren af. De Koninklijke kwam zelf twee keer tot scoren via Mariano Díaz: de spits uit de Dominicaanse Republiek werd echter in beide gevallen afgefloten wegens buitenspel.

Ook in het begin van de tweede helft moest Courtois in actie komen: Orellana kreeg na dramatisch uitverdedigen van Ferland Mendy een tweede kans, maar de Rode Duivel hield Real Madrid wederom op de been.

Na ruim een uur spelen brak de ploeg van Zinedine Zidane alsnog de ban. Toni Kroos legde een vrije trap bij de tweede paal neer en Casemiro kopte vol overtuiging raak: 0-1.

De Israëlische invaller Shon Weissman  claimde nog tevergeefs een penalty na een gewillige valpartij, verder kwam Pucela eigenlijk niet. Het zuinige Real Madrid hield het bij die ene treffer van Casemiro, speelde de wedstrijd zakelijk uit en komt op drie punten van Atlético: de koploper van La Liga heeft nog wel één wedstrijd tegoed. Op zondag 7 maart staan de Madrileense buurmannen tegenover elkaar: voordat het zover is, wacht De Koninklijke een Champions League-ontmoeting met Atalanta Bergamo en een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.