Openda onder druk gezet door Nederlandse analist: Spitsen moeten klinisch zijn

Openda onder druk gezet door Nederlandse analist: "Spitsen moeten klinisch zijn"

20-02-2021 23:01
13

De Nederlandse ex-voetballer Pierre van Hooijdonk vindt dat de mindere periode van Vitesse veroorzaakt wordt door de spitsen van de ploeg. De oud-spits van onder meer NAC Breda en Feyenoord ziet dat de aanvallers van Vitesse (waaronder Loïs Openda) momenteel te veel kansen missen.

Veel critici wijten de mindere vorm van Vitesse aan het povere spel van smaakmakers Riechedly Bazoer en Oussama Tannane. Volgens Van Hooijdonk is Vitesse meer dan deze twee spelers en ligt het probleem vooral in de voorhoede. De spitsen van Vitesse laten te veel kansen liggen, aldus Van Hooijdonk.

"Een aanvaller moet ook klinisch zijn in het afronden. Dat mis ik. Snelheid is een wapen, maar ik zie bij die sprinters vaak dat het overzicht verdwijnt. Alsof het doel kleiner lijkt als ze er dichtbij komen", vertelt hij, doelend op aanvallers Armando Broja, Oussama Darfalou en Loïs Openda. "De onvoorspelbaarheid van de spitsen is een wapen én een valkuil."

Openda, die door Vitesse wordt gehuurd van Club Brugge, speelde tot dusver 24 partijen voor de Nederlandse club. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en vier assists.