Klopp ziet volgende 'verdediger' wegvallen: 'Niemand was er positief over'

Klopp ziet volgende 'verdediger' wegvallen: 'Niemand was er positief over'

20-02-2021 23:31

Dat Liverpool-manager maar weinig te kiezen heeft in zijn achterhoede is al wel een tijdje duidelijk, maar de zorgen worden mogelijk nóg groter. In de Merseyside Derby tegen Everton viel Jordan Henderson, uit nood in de achterhoede geposteerd, uit met een spierblessure.

Klopp kan nog niet veel zeggen over de ernst van de blessure, maar ziet het somber in. "Het is zijn lies en het ziet er niet goed uit", laat Klopp na de 0-2 nederlaag tegen Everton weten voor de camera van Sky Sports. "We weten het niet precies en gaan er morgen meer over te weten komen."

Daarmee lijkt Klopp een volgende optie weg te kunnen strepen voor de achterhoede. Liverpool mist een aantal belangrijke spelers centraal achterin, waaronder Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip. Daar komt nu ook Henderson bij. "Niemand van de medische staf was er positief over", voegde Klopp er op de persconferentie na de wedstrijd nog aan toe. "We moeten op de scan wachten."

Door de nederlaag tegen Everton raken de bovenste plekken in de Premier League steeds meer uit zicht voor The Reds. De ploeg staat zesde (met evenveel punten als rivaal Everton). Het verschil met nummer vier Chelsea, dat op een Champions League-plek staat, is drie punten. Koploper Manchester City staat inmiddels zestien punten voor op Liverpool met een wedstrijd minder gespeeld.