Waasland-Beveren en Charleroi delen de punten na zinderend slot

20-02-2021 22:35
6

Het duel tussen Waasland-Beveren en Charleroi heeft niet voor een winnaar kunnen zorgen. We leken af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, maar kregen in een zinderend slot nog twee doelpunten te zien. Het duel eindigde op een 1-1 gelijkspel.

Met Charleroi en Waasland-Beveren stonden twee ploegen tegenover elkaar die de punten wel konden gebruiken. Charleroi doet nog mee in de strijd om Play-Off 1, terwijl Waasland-Beveren na de zege van Cercle Brugge weer laatste stond in de stand.

De Carolo's begonnen ook met het meeste initiatief en hadden ook het meeste balbezit. Dat zorgde ook voor een uitstekende kans voor Cristian Benavente, die tegen de paal trapte. Het bleek ook een gigantische wake-up call te zijn voor Waasland-Beveren.

De ploeg van Nicky Hayen schoot wakker en kreeg plots flink wat meer greep op de wedstrijd. Onder andere Frey kreeg een mogelijkheid, maar het vizier stond niet scherp. Aan de overzijde bleef ook Charleroi zoeken naar die openingstreffer. Die kwam er - ook na een laatste belegering van Waasland-Beveren - echter niet voor rust.

Ook in de tweede helft kregen we aan beide zijden nog kansen te zien, met onder andere bijna een own-goal van Dorian Dessoleil. De netten bleven na een uur voetbal echter nog steeds schoon en het bleef maar wachten op dat ene doelpunt.

Naarmate de wedstrijd vorderde, zakte ook het niveau en kregen we enkel nog maar inspiratieloos voetbal te zien. We leken op weg naar een scoreloos gelijkspel, maar daar kwam in het slot nog verandering in. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd maakte Vukotic er dan toch 1-0 van. Dat was echter niet de eindstand want in het absolute slot maakte Massimo Bruno er nog 1-1 van.

Door het gelijkspel blijft Waasland-Beveren nu ook laatste in de stand. Het telt één punt minder dan Royal Excel Moeskroen. Charleroi staat na 27 speeldagen op een negende plek.