Baby (Eupen) na de 1-1 tegen KV Oostende: “We zijn nog niet gered”

Baby (Eupen) na de 1-1 tegen KV Oostende: “We zijn nog niet gered”

21-02-2021 09:20

Zaterdagnamiddag stonden KAS Eupen en KV Oostende tegenover elkaar aan de Kehrweg. De wedstrijd kende geen winnaar en eindigde op een 1-1 gelijkspel na doelpunten van Andrew Hjulsager voor KVO en Amara Baby voor Eupen. Een teleurstellend resultaat, maar coach Benat San José was toch gedeeltelijk tevreden.

Eupen-coach Benat San Jose was tevreden over de prestatie van zijn ploeg. "Ik denk dat we deze wedstrijd gedomineerd hebben. Oostende is een goed team, maar ze hebben niet veel kansen gecreëerd”, zegt San Jose op Sporza. Ondanks de weinige kansen kwam Oostende vroeg in de tweede helft toch 0-1 voor te staan. "Na het tegendoelpunt hebben we goed gereageerd en volgens mij verdienden we meer dan een punt. Nu hebben we een week om ons goed voor te bereiden op de volgende wedstrijd", besluit San Jose.

Amara Baby was de held van Eupen met een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd. "Het is lang geleden dat ik gescoord heb in de Belgische competitie en nu is het eindelijk gelukt”, vertelt Baby. Hij beseft ook dat elk punt een gewonnen punt is voor Eupen. “Het was een belangrijke wedstrijd voor ons die we niet mochten verliezen. We hebben hier dus een goede zaak gedaan. We zijn wel nog niet gered, dus we moeten hard blijven werken tot de laatste wedstrijd", besluit Baby.

Volgende speeldag trekken de Panda’s naar het kunstgrasveld van Sint-Truiden. Het belooft alvast een spannend duel te worden want beide ploegen staan in elkaars buurt in het klassement. Eupen telt momenteel drie punten meer dan Sint-Truiden. Maar de mannen van Peter Maes spelen zondagavond nog op het veld van Antwerp. Met een overwinning kunnen ze dus op gelijke hoogte komen met Eupen.