Antwerp pakt uit met eigen docu en gaat AC Milan, Bayern en Man City achterna

Antwerp pakt uit met eigen docu en gaat AC Milan, Bayern en Man City achterna

20-02-2021 22:00
4

De laatste jaren wordt door voetbalploegen niet enkel ingezet op het sportieve, maar ook op de dingen daarnaast. (Social) media is er daar één van. Club Brugge was één van de eerste in ons land die er echt volledig op in heeft gezet, maar krijgt nu opvolging met Royal Antwerp FC.

Zo kondigt The Great Old via de officiële kanalen aan dat het een eigen in-house mediastudio zal bouwen samen met partner Videohouse. Dat moet in de toekomst voor nog meer eigen content gaan zorgen.

'RAFC Media volgt op die manier de internationale trend waarbij voetbalclubs evolueren tot heuse mediabedrijven en komt zo in het gezelschap van clubs zoals AC Milan, Feyenoord Rotterdam, Bayern Munchen en Manchester City', schrijft de club.

Documentaire
Eerder raakte ook bekend dat RSC Anderlecht een eigen documentaire zal krijgen op Telenet. Ook bij Antwerp staat er een documentaire op de planning. 'Samen met Telenet zal er een exclusieve documentaire geproduceerd worden over het reilen en zeilen binnen onze club', onthult Antwerp.

'De sportieve prestaties van het team van Frank Vercauteren zijn de rood-witte draad met alle verhoopte successen en eventuele ontgoochelingen. Maar ook alle grote en kleine verhalen achter en rond de Bosuil worden in beeld gebracht. Over de andere partnerships zal er in de nabije toekomst gecommuniceerd worden', klinkt het.