Cercle Brugge doet gouden zaken in strijd tegen degradatie

20-02-2021 20:24 Laatste update: 20:43
16

In de strijd om het behoud nam Cercle Brugge het tijdens de 27e speeldag van de Jupiler Pro League op tegen Royal Excel Moeskroen. Cercle Brugge trok aan het langste eind door met 1-2 te winnen op het slechte veld van Moeskroen.

Cercle Brugge en Moeskroen waren beiden gebrand op een overwinning. De drie punten waren immers heel belangrijk om degradatie te voorkomen. Door de slechte staat van het veld was het voor beide ploegen moeilijk om goed in hun spel te komen. Na twaalf minuten voetballen, kreeg Cercle Brugge een eerste kans voor elkaar. Hoewel deze kans niet benut werd, stond het een minuut later toch 0-1 na een doelpunt van Ugbo.

Cercle Brugge tankte vertrouwen en eiste de bal meer op. Moeskroen liet zich niet kennen en vocht zich terug in de wedstrijd. Het slaagde er evenwel niet in om kansen te creëren. Het was Cercle Brugge dat na een half uur opnieuw een grote kans kreeg. Ugbo zijn schot spatte echter uiteen op de paal, waardoor het 0-1 bleef tot de rust.

Moeskroen wou zeker niet verliezen en kwam met meer drang naar voren uit de kleedkamer. Het probeerde meer kansen te creëren en slaagde daar ook wonderwel in. Na een grote kans voor Cercle Brugge kreeg Xadas van Moeskroen de mogelijkheid op het tegendoelpunt, maar Didillon bracht redding voor de Vereniging.

De thuisploeg kwam meer en meer in de wedstrijd en dwong Cercle Brugge achteruit. Tien minuten voor tijd kreeg Onana nog een grote kans voor Moeskroen, maar opnieuw hield Didillon de netten schoon. Net voor tijd bezorgde Denkey Cercle Brugge de zekerheid door de 0-2 op het scorebord te brengen. Moeskroen kon via Lepoint nog milderen tot 1-2 en in de laatste minuut kreeg Moeskroen zelfs nog een ultieme kans op de gelijkmaker, maar de bal ging er niet in.

Cercle Brugge doet zo gouden zaken in het klassement. Het wipt over Waasland-Beveren en komt naast Moeskroen op plaats zestien in het klassement. Volgende week kan Cercle Brugge opnieuw gouden zaken doen, want dan wacht de andere degradatiekandidaat Waasland-Beveren. Moeskroen daarentegen moet op bezoek bij K. Beerschot V.A.