'Belgische politicus hielp Bayat in ruil voor truitjes en tickets van Anderlecht'

'Belgische politicus hielp Bayat in ruil voor truitjes en tickets van Anderlecht'

20-02-2021 20:44
10

Dat Mogi Bayat veel macht heeft in de (Belgische) voetbalwereld is al even duidelijk. De spelersmakelaar was bij enkele Belgische clubs de voorbije jaren huismakelaar, maar lijkt ook veel invloed te hebben bij enkele Belgische politici.

Bij De Standaard en Le Soir kwamen er via Football Leaks heel wat documenten binnen die de macht van Bayat helemaal hebben blootgelegd. Zo raakte al bekend dat hij flink wat te zeggen had bij RSC Anderlecht, maar ook (minstens) één Belgische politicus hielp de makelaar.

Uit de gelekte documenten bleek dat Bayat in januari 2016 een Belgische politicus inschakelde om een transfer rond te krijgen voor RSC Anderlecht. De Brusselaars wilden Stéphane Badji in huis halen, maar die had eerst nog een visum nodig. Dat wist Bayat uiteindelijk te regelen door het op een akkoord te gooien met Olivier Chastel.

De toenmalige partijvoorzitter van MR hielp Bayat door Badji een versneld visum te bezorgen, waardoor die naar Anderlecht kon verhuizen. In ruil voor zijn diensten kreeg Chastel drie shirts van Anderlecht en ook nog tickets voor de eretribune.