Late gelijkmaker Eupen geen verrassing, KVO al 2 maanden in hetzelfde bedje ziek

Late gelijkmaker Eupen geen verrassing, KVO al 2 maanden in hetzelfde bedje ziek

Gepubliceerd: zaterdag 20 februari 2021 om 19:20za 20-02-2021 om 19:20

Lang leek KV Oostende 0-1 te gaan winnen op het veld van KAS Eupen op de 27e speeldag van de Jupiler Pro League. Tot in de 84e minuut Amara Baby de 1-1 op het scorebord bracht. KV Oostende kon zo opnieuw niet winnen, maar kon ook opnieuw de nul niet houden. Dat is nu al 14 wedstrijden (inclusief de Beker van België) geleden dat KV Oostende dat nog kon.

We moeten terug naar 12 december 2020 om een clean sheet terug te vinden van Oostende. Dat gebeurde toen op het veld van Cercle Brugge. KV Oostende won toen met 0-1 dankzij een doelpunt van Kevin Vandendriessche. Sindsdien slaagde KV Oostende er niet meer in om de netten zuiver te houden. Eerste slikte het twee doelpunten op RSC Anderlecht (2-1) om het jaar af te sluiten met nog eens een doelpunt op het veld van Oud-Heverlee Leuven (1-2).

Geen beterschap in 2021
Ook in 2021 bleven de tegendoelpunten vallen. Zo slikte Oostende twee doelpunten tijdens de gewonnen wedstrijd thuis tegen RSC Charleroi (3-2), één doelpunt thuis tegen KAS Eupen (ook 1-1) en ook één doelpunt in de gewonnen partij tegen KV Kortrijk (2-1). Nadien volgde een zware reeks waarin het twee doelpunten slikte tegen Club Brugge (2-1), één doelpunt tegen Royal Antwerp FC (1-2) en twee doelpunten tegen Standard Luik en Zulte Waregem (2-1). Ook in de Beker van België kon het de nul niet houden. Eerst won het nog tegen Waasland-Beveren met 2-3, om nadien tegen Cercle Brugge te verliezen met 3-1. Tegen de Limburgse ploegen STVV (3-1) en KRC Genk (3-1) slikte het ook steeds een doelpunt.

Keeperwissel?
In totaal slikte KV Oostende eenentwintig doelpunten in veertien wedstrijden. Ook het wisselen van keeper hielp niet. Hubert stond tijdens tien van deze wedstrijden tussen de palen, Castro probeerde het drie keer. Daarnaast slaagde het erin om zelf zesentwintig doelpunten te scoren.

Volgende keer beter?
Op zaterdag 27 februari staat de wedstrijd KV Oostende - KV Mechelen op het programma. Het zal zaak zijn voor KV Oostende om de nul te houden. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want KV Mechelen slaagde er in om in diezelfde periode van 12 december tot nu tijdens negen van zijn twaalf wedstrijden minstens één keer te scoren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws