Hoop voor Barça en Real: Atlético morst weer tegen Levante, titelstrijd open

20-02-2021 18:19 Laatste update: 18:43
1

Atlético Madrid is er voor de tweede keer in drie dagen tijd niet in geslaagd om Levante op de knieën te dwingen. Na het 1-1 gelijkspel in het inhaalduel van woensdag ging de koploper van de Primera División nu zelfs met 0-2 onderuit.

Atlético - opnieuw zonder de geblesseerde Yannick Carrasco - had midweeks al de handen vol aan Levante en kwam ook in eigen huis op achterstand tegen de ploeg uit Valencia. José Luis Morales zag zijn schot na een halfuur tot twee keer toe van richting worden veranderd, waardoor Jan Oblak kansloos was. El Comandante had na een kwartier nog nagelaten om de score te openen. De ploeg van coach Diego Simeone kon daar voor rust helemaal niets tegenover stellen.

In de tweede helft kwam Atlético een stuk beter voor de dag. In de jacht op de gelijkmaker trof Luis Suárez uit een vrije trap de paal, terwijl ook João Félix goede kansen kreeg. De thuisploeg slaagde er echter maar niet in om doelman Dani Cardenas te passeren. Levante liep zelfs nog uit naar 0-2, nadat Oblak mee naar voren was gegaan bij een hoekschop.

Voor Atlético is het al het derde puntenverlies in de laatste vier wedstrijden. Real Madrid kan de achterstand daardoor verkleinen tot drie punten. Ook FC Barcelona en Ronald Koeman mogen weer hoop koesteren. De Catalanen kunnen het gat met de koploper terugbrengen tot zes punten.