Invaller Baby helpt KAS Eupen, KV Oostende verliest in het slot dure punten

20-02-2021 18:09 Laatste update: 18:14
1

In de strijd om Play-Off 1 heeft KV Oostende zaterdag geen perfecte zaak gedaan. Bij KAS Eupen leek het lang op weg naar een zege, maar in het slot van de partij zette invaller Amara Baby de 1-1 eindstand op het bord.

Oostende leek in de Oostkantons op weg naar de derde plaats, maar moet die (voorlopig) nog altijd aan KRC Genk laten. Met een punt tegen Eupen telt KVO nu net zoals de Limburgers 43 punten, maar Genk heeft een beter doelpuntensaldo dan Oostende.

Het was Hjulsager die bezoekers in de tweede helft op voorsprong bracht. Het was wel even wachten op de VAR om te kijken of er sprake was van buitenspel. De videoref gaf groen licht en KVO mocht vieren. Oostende probeerde daarna om de score te verdubbelen. Dat lukte evenwel niet.

Dat Oostende niet op 0-2 kwam, brak de kustploeg in het slot zuur op. Twintig minuten voor het einde viel Baby in en acht minuten voor het eindsignaal tekende de invaller voor de gelijkmaker. Eupen stak daarna nog eens het neus aan het venster, maar het bleef bij 1-1.