Chelsea en Tuchel verspelen twee dure punten op bezoek bij Southampton

20-02-2021 15:40

Chelsea is er niet in geslaagd om te winnen op bezoek bij het geplaagde Southampton. The Blues waren grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, maar waren niet bij machte op de verdediging van The Saints kapot te spelen.

In het eerste halfuur toonde de ploeg van Thomas Tuchel direct zijn intenties. Chelsea begon furieus aan het duel en creëerde al snel de eerste kansen van de wedstrijd. Southampton hield tegen en gokte op snelle uitbraken via spitsen Danny Ings en Takumi Minamino, de huurling van Liverpool. Laatstgenoemde zette zijn club, enigszins tegen de verhouding in, na 33 minuten op een 1-0 voorsprong.

Nathan Redmond vond Minamino middels een strakke pass door het as van het veld, waardoor de Japanner plotseling één-op-één stond met Chelsea-goalie Edouard Mendy. De Aziaat bleef zeer rustig, kapte de Franse doelman uit en schoof de bal in het lege doel. Na de openingstreffer nam Chelsea het initiatief weer over en ging het op jacht naar de gelijkmaker.

Tien minuten na rust kwam Chelsea in de persoon van Mason Mount terecht op gelijke hoogte. De oud-speler van Vitesse werd neergehaald in het strafschopgebied van Southampton en benutte zelf de gegeven strafschop: 1-1.

Een kwartier voor tijd mocht ook Hakim Ziyech nog zijn opwachting maken in het St. Mary’s Stadium, maar ook de Marokkaanse spelmaker wist het verschil niet te maken. Door het gelijke spel blijft Chelsea steken op plek vier en kan West Ham United bij een winstpartij tegen Tottenham Hotspur deze vierde plek overnemen.

Southampton zal het punt in eigen huis meer dan koesteren. De ploeg van coach ralph hasenhüttl pakt voor het eerst sinds zes (!) competitienederlagen op rij weer eens een punt in de Premier League. The Saints staan momenteel dertiende op de ranglijst.